Geslaagde
introductie van de elektronische maaltijdcheques

95% van de werknemers gebruiken reeds de elektronische maaltijdcheques.

Vanaf 1 oktober zal de maaltijdcheque enkel in elektronische vorm bestaan. De papieren maaltijdcheques zullen nog tot 31 december 2015 worden aanvaard in de winkels en restaurants. Op enkele weken voor deze deadline, maakt VIA, de vereniging van de uitgevers, een positieve balans op wat betreft de overgang van de papieren maaltijdcheque naar zijn elektronische vorm. VIA wilt eveneens de bedrijven, die de aanvraag nog niet hebben ingediend bij hun uitgever, er aan herinneren om de wettelijke termijn te respecteren opdat hun werknemers het extralegaal voordeel kunnen behouden.

De introductie van de elektronische maaltijdcheques is geslaagd. De sectorale cijfers die vanmorgen zijn voorgesteld door de DAV (Dienst Administratieve Vereenvoudiging) tijdens de Nationale Arbeidsraad (NAR) tonen dat eind augustus, 1,76 miljoen werknemers (65%) over elektronische maaltijdcheques beschikten. Meer dan 58.000 bedrijven (88%) zijn overgestapt naar het nieuwe systeem en 18.000 (60%) handelszaken en restaurants aanvaarden de elektronische maaltijdcheques.

De uitgevers stellen alles in het werk om een conversie van 100% te bereiken. Hun teams, gesteund door de sociale partners, communiceren volop deze informatie naar de werkgevers opdat zij niet tot het laatste moment wachten om over te stappen naar de elektronische kaart. Er wordt speciale aandacht geschonken aan de KMO’s om hen te helpen met deze overgang. Op het terrein wordt het aanvaardingsnetwerk elke dag groter met nieuwe ketens, winkels en restaurants die de elektronische maaltijdcheques aanvaarden.

Comments are closed.