Aankopen
met ecocheque: nieuwigheden!

De lijst van aankopen die mogelijk zijn met ecocheques werd onlangs herzien door de Nationale Arbeidsraad (NAR).

Staan nu op de lijst: tweedehandsmeubilair, -boeken en -kleding, alsook toeristische infrastructuur met het label Green Key/Groene Sleutel/Clé verte en deelfietsen en -auto’s zonder chauffeur. Wat de aanleg van tuinen en terrassen betreft, vermelden we als nieuwkomers op de lijst grastegels en waterdoorlatende tegels (aankoop en plaatsing).

Bovendien werden ook de mogelijkheden voor de aankoop van elektrische huishoudtoestellen vereenvoudigd: voortaan wordt het energielabel de referentie bij aankoop. Afzuigkappen, ovens en stofzuigers werden nu ook toegevoegd aan de lijst, met daarop huishoudelijke wasmachines en droogtrommels. We vermelden eveneens dat ook sodamachines en hun accessoires deel uitmaken van de lijst.

En ook nieuw op de lijst zijn de hogerendementsketels, het hogerendementsglas, thermostaatkranen, energie-audits en systemen voor hernieuwbare energie zoals zonnepanelen en zonneboilers, warmtepompen.

Deze nieuwe aankopen zullen mogelijk zijn vanaf 1 juni.

We herinneren er nog even aan dat 1,450 miljoen werknemers elk jaar ecocheques ontvangen voor een bedrag van 200 miljoen euro. Momenteel worden de ecocheques aanvaard in 10.200 handelszaken en 80.000 bedrijven stellen ze ter beschikking van hun personeel.

Comments are closed.